Avatar

Eigen recept van... Diecke Jansen

Tom Ka Kai (Kokos-kippesoep)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Thais

Laatst aangepast: 13 okt. 2005, 17:40 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g kippevlees
  • 1/2 kopje dunne plakjes gember
  • 1 steel citroengras
  • 5 blaadjes kaffir limoenblaadjes
  • 5 stuks sjalotten
  • 5 stuks rode peper
  • 2 1/2 kop kokosmelk
  • 1 tl zout
  • 3 tl citroensap
  • 2 tl vissaus
  • 1 kop kokoscreme (santen)

Bereiden

Was de kip en snijdt in kleine stukjes. Breng de kokosmelk aan de kook en voeg toe: gember, citroengras, djalotjes en kaffirblad. Voeg de kip toe en laat op een laag vuur gaar worden. Zodra de kip gaar is roer je de kokoscreme door de soep, zodra deze kookt, vuur uit. Voeg de vissaus toe, de citroensap en voeg naar keuze rode pepers toe.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.