Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Bospeen met Bieslookboter

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • wortelen

Bereiden

-1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)

-75 g gezouten boter, op kamertemperatuur

-1 bos worteltjes

Materialen

plasticfolie

Bereiden

Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijnknippen. Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven. Loof tot op 2 cm van bovenkant bospeen afsnijden, dunne worteltje aan onderkant verwijderen. Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen of bospeen onder stromend water stevig afborstelen. In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 min. beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt). Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden. Bieslookboter uit koelkast nemen. Eventueel resterend kookvocht afgieten en worteltjes in warme schaal overdoen. Boter in gedeelten op worteltjes scheppen en laten smelten. Lekker bij gestoomde witte vis.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.