Avatar

Eigen recept van... Diana 'Dolce Vita'

Pasta: Lasagne met zalm en spinazie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 10 okt. 2005, 22:15 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 groene lasagnevellen
  • 400 gr verse zalmfilet
  • 600 gr spinazie panklaar (vers of zie variatietip)
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon of droge witte wijn
  • 25 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water
  • zout, peper

Materialen

  • wok, ovenschaal

Bereiden

- verwarm de oven voor op 175 gr C en vet de ovenschaal in

- meng de Boursin Cuisine met de bouillon of witte wijn

- verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie met de knoflook, tot de spinazie gaat slinken

- snijd de zalm in stukjes en bestrooi ze met zout en peper

- bedek de bodem van de ovenschaal met twee eetlepels water en drie lasagnevellen

- verdeel de helft van de spinazie en zalm en een kwart van de Boursin Cuisine erover

- hierop gaat weer een laag lasagnevellen met de rest van de spinazie, zalm en een kwart van de Boursin Cuisine

- dek het geheel af met een laag lasagnevellen en strijk de rest van de Boursin Cuisine erover uit

- strooi de parmezaanse kaas erover

- bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar

* variatietip: vervang de verse spinazie door 750 gr diepvriesbladspinazie; ontdooi deze spinazie volgens aanwijzingen op het pak en pers de knoflook erboven uit

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.