Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Fingerfood met brood

Anders, Buffet, 20 personen, Anders

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • brood

Materialen

  • koekjesvormpjes, slagroomspuit, mixer

Bereiden

gesneden brood (bruin & casinowit), 1. Boter op kamertemperatuur,Zwarte kaviaar of steureitjes, Ongesuikerde slagroom, citroensap, Citroenschil 2. Smeerbare geitenkaas of Philadelphia, Room, Walnoten 3. Boter op kamertemperatuur, Kwark, gerookte/gekookte ham, Room, Venkelkruid 4. Gekookte kwarteleitjes, Mayonaise, Steureitjes 5. Boter op kamertemperatuur, Courgette, Gepelde scampi¿s, Zalmeitjes 6. 1 wortel, 1 courgette, 1 aardappel, Bieslook, Zwarte olijven zonder pit, Extra vergine olijfolie, Balsamiekazijn 7. Boter op kamertemperatuur, Citroenschil, Zalmeitjes 8. Boter op kamertemperatuur, Kwark, Room, Verse kruiden, Zout en peper, Walnoten 9.Boter op kamertemperatuur, Gerookte zalm, Citroen, Venkelkruid 10. Boter op kamertemperatuur, Philadelphia of een andere smeerbare (geiten)kaas, Gember, Geconfijte kersen 11.Boter op kamertemperatuur, Rosbief, Augurkjes, Mayonaise 12. Rosbief, Mosterd, Mayonaise, Zwarte olijven

voorbereiding

1. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Schep voorzichtig, mbv een theelepeltje de kaviaar op het brood. Garneer met een toefje ongesuikerde slagroom waar je een theelepeltje citroensap en een theelepel fijn geraspte citroenschil door hebt geklopt. Bewaar in de koelkast tot het moment van serveren. 2. Snijd de korst van het brood (bruin). Klop een klein beetje room en wat fijngehakte walnoot door de kaas en besmeer de sneetjes ermee. Steek er mbv van het vormpje klavers uit en garneer met stukje walnoot. 3. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Mix de kwark, ham en room tot een zachte creme. Spuit toefjes van het mengsel op het brood en garneer met het kruid. 4. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Leg een plakje ei op het brood en garneer met een toefje mayonaise en een lepeltje steureitjes. 5.Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een vierkantje uit. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette en kook deze 1 minuut in ruim kokend water met een beetje zout, laat ze uitlekken en afkoelen op een droge theedoek. Wikkel een scampi in een plakje courgette en leg deze op het brood, Garneer met zalmeitjes. 6. Snijd de korst van het brood (bruin) en steek er de vormpjes uit. Snijd de groenten in heel kleine blokjes en ook deze gaar, laat ze afkoelen op een droge theedoek. Snijd een paar olijven ede bieslook heel klein en schep dit door de groenten. Maak de groenten aan met een scheutje olijfolie. Maak balletjes van het mengsel met je handen en leg deze op het brood.

bereidingswijze 7. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een hartje uit. Bedek de hartjes met wat fijngeraspte citroenschil en met de zalmeitjes. 8. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Mix de kwark, kruiden en room tot een zachte creme en spuit deze op het brood.Garneer met een walnoot. 9. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de zalm. Beleg het brood met de zalm en garneer met een stukje citroen en het kruid. 10. Smeer de boter op het brood (wit) en snij er rechthoeken van. Besmeer het brood met de kaas en garneer met plakjes gember en een kers 11. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de rosbief en beleg het brood hiermee. Garneer met een plakje augurk en een toefje mayonaise. 12. Snijd de korst van het brood (wit) en besmeer deze met mosterd. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de rosbief en beleg het brood hiermee. Garneer met een toefje mayonaise en een olijf.

serveertips

Rangschik verschillende hapjes op een bord

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.