Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(APPELTAART) Mijn favoriete appeltaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Bereidingstijd 155 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 330 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Materialen

  • plasticfolie, springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereiden

1 pak honig appeltaart

3 theelepels speculaaskruiden

3 zakjes vanillesuiker

1 klein flesje citroenessence

175 g ijskoude boter , in blokjes

1 ei (losgeklopt)

4 Braeburn appels

1 theelepel kaneel

3 Granny Smith appels

3 eetlepels griesmeel (pak a 500 g)

2 eetlepels custard

scheutje amaretto

150 gram bitterkoekjes verkruimeld

100 g rozijnen

2 sneetjes witbrood

Voorbereiden

In keukenmachine inhoud pak honig appeltaart, boter, helft van ei en mespunt zout en 2 theelepels speculaaskruiden snel mengen tot samenhangend deeg (of bloem met suiker mengen, met twee messen boter erdoor snijden en geheel daarna met koele hand tot deegbal kneden). Deegbal verpakken in plasticfolie en minstens 30 min. in koelkast laten rusten.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Appels in dunne schijfjes snijden en mengen met 2 el griesmeel, koekkruiden, custard, vanillesuiker, amaretto, bitterkoekjes, kaneel,citroenessence, en rozijnen . Op met bloem bestoven werkvlak 2/3 van deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Ingevette springvorm hiermee bekleden. Brood ontkorsten, in kleine blokjes snijden en met rest van griesmeel over bodem verdelen. Appelmengsel in taartvorm scheppen. Rest van deeg uitrollen, in repen snijden en in vlechtvorm op appelvulling leggen. Deeg met rest van ei bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur en 15 minuten goudbruin bakken. Lekker met bol vanilleijs.

Bronvermelding

eigen 07 mei. 2006, 23:28

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.