Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Pittige boerenkoolstamppot

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • boerenkool

Bereiden

600 gram voorgekookte aardappelen

1 ui

1 kleine rode paprika

1 klein of halve rode peper

stukje 150-200 gram chorizoworst

50 gram ontpitte zwarte olijven

300 gram gesneden boerenkool

50 gram magere gerookte spekreepjes

Leg de aardappels en de boerenkool in een kookpan, schenk er 3 dl water op, leg het deksel op de pan en breng het snel aan de kook. Kook de aardappels en de kool samen gaar in 15 minuten.

Bak in een braadpan de rookspekreepjes zachtjes uit. Voeg de uisnippers toe en bak ze glazig. Schep de paprika en peper erbij en roerbak 3-4 minuten. Warm de chorizo en de olijven hierin op.

Giet de aardappels en boerenkool af, vang het kookwater op. Stamp aardappels en kool tot een grove puree. Schep het gebakken mengsel erdoor. Voeg, als de stamppot te droog is eventueel wat kookwater toe.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.