Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Exotische borrelhapjes

Anders, Hoofdgerecht, 12 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

NACHOS MET PITTIGE SURIMSALADE

Bereiding:

Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Borrelhapje, 20 stuks

* 1 bosuitje

* 1 trostomaat

* 1 eetlepel jalapeño-pepersaus (potje à 85 gr. Casa Fiësta)

* 1 bolletje gember

* 1/4 zakje verse koriander

* 200 gr. surimi

* enkele druppels tabasco

* zout

* (versgemalen) zwarte peper

* 20 nachos (ronde tortillachips, Casa Fiësta)

Bosuitje in dunne ringetjes snijden. Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaat halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De gember fijnsnijden. In een kopje de helft van de koriander fijn knippen. De surimi in stukjes snijden. In een kom de bosui, tomaat pepersaus, gember, fijngehakte koriander en surimi door elkaar scheppen. Pittig op smaak brengen met tabasco, zout en peper.

Bereiden: De salade op de nachos scheppen. De nachos op een schaal leggen.Garneren met blaadjes koriander.

Tip: In plaats van nachos kunt u ook rondjes van ca. 5 cm uit bloemtortilla's steken en deze in een koekenpan knapperig bruinbakken.

CHAMPIONHOEDJES GEVULD MET CHORIZO

Bereidingstijd: ca. 1 uur

Bereiding:

Borrelhapje (20 stuks)

* 20 kastanjechampignons

* 1/4 rode paprika

* 50 gr. chorizo (stukje)

* 1/4 zakje verse peterselie

* 1 theelepel bouillonpoeder

* 1/2 eetlepel (olijf)olie

* 2 eetlepels paneermeel

* 3 eetlepels medium dry sherry

* lage vaste ovenschaal met een inhoud van ca. 1 liter

De oven voorverwarmen op 200°C of gasoven stand 4. De champignons schoonvegen en de steeltjes uit de hoedjes draaien. De paprika schoon-maken en wassen. De champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo heel fijn hakken. In een kopje de peterselie fijn knippen. In een kommetje de bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water. In een koekenpan de olie verhitten. De chorizo ca. 2 minuten zachtjes laten bakken. De champignon-steeltjes en de paprika ca. 3 minuten laten meebakken, het vocht iets laten verdampen. De peterselie erdoor scheppen. De champignonhoedjes vullen met het chorizomengsel. Voorzichtig aandrukken. De champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal zetten. Het paneermeel erover strooien. De bouillon en de sherry ertussen schenken. In het midden van de oven de champignonhoedjes in ca. 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken. De champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren

CROSTINE MET ROOMKAAS

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Voor circa 12 stuks:

* 12 sneetjes stokbrood

* 50 gr knoflookboter

* 100 gr magere spekblokjes

* 2 bosuitjes

* 200 gr verse roomkaas

* 2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie

* versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood met

de knoflookboter en rooster ze onder de grill goudbruin.

Bak intussen de spekblokjes knapperig en schep ze op

keukenpapier. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het lichte en het groene deel apart. Doe de roomkaas, de uitgelekte tomaten, het spek, het lichtgekleurde deel van de bosuitjes en wat peper in de foodprocessor en laat kort draaien.

Afwerking: Bestrijk de sneetjes met het roomkaas mengsel en bestrooi ze met het groen van de bosuitjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.