Avatar

Eigen recept van... André Veth

Turkse spiezen met gepofte aardappels en komkommer Yoghurtsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 4 minuten, Bereidingstijd 1 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsfricandeau
  • 3 uien
  • 3,5 el olie
  • zout
  • 2 el citroensap
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 paprika
  • 8 kerstomaten
  • 4 aardappels
  • 12 satestokjes
  • 2 bakjes griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el dille
  • 1 klein turks brood

Materialen

  • oven ,grillpan,satestokjes

Bereiden

Turkse spiesen met gepofte aardappels en komkommer-yoghurtsaus

Snijd het vlees in dobbelstenen van ca. 4 cm. Pel en rasp of maal 1 ui fijn. Kneed er 1 tl zout door, zodat er vocht vrijkomt. Roer er 2 1/2 el olie, het citroensap en de rozemarijn door. Wrijf het vlees in met deze marinade en zet het vlees afgedekt 2 uur of 1 nacht in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 º C. Was de aardappels, leg ze elk op dubbelgevouwen aluminiumfolie. Snijd de bovenkant kruislinks in en vouw de folie dicht. Pof de aardappels in de oven in ca. 1 uur gaar. Schil en rasp de komkommer. Pel en snipper de knoflook. Roer in een kom de yoghurt, de knoflook, de komkommer en de dille door elkaar en voeg zout toe. Snijd de rest van de schoongemaakte uien in parten en de paprika in stukken. Rijg afwisselend vlees en groenten aan spiesen. Vet een grillpan in met 1 el olie en verhit de pan. Bak de spiesen in de grillpan of op de barbecue in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Schep wat yoghurtsaus bij de spiesen en in de aardappel. Eet er een punt (35 g) Turks brood bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.