Ch'ti crumble

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Frans

Laatst aangepast: 12 sep. 2008, 08:50 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 kl. stronkjes witlof
  • 25 g roomboter
  • 4 theelepels bruine suiker
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels dragonazijn
  • 50 ml room cullinair
  • 1/2 zakje amandelschaafsel
  • 100 g bloem
  • 80 g bruine suiker
  • 50 g roomboter
  • 1/2 eierdooier
  • 100 gram Maroilles (Kaas Noord Frankrijk)

Materialen

  • 4 vuurvaste schaaltjes

Bereiden

Witlof koken en uit laten lekken.

In een bakpan witlof in boter smoren (tot witlof licht bruin is).

Kippenbouillon, dragonazijn, bruinesuiker en room erbij. Op laag vuur in laten koken, tot vocht bijna verdampt is.

Amanadelschaafsel roosteren.

Witlof in schaaltjes doen.

Kruimeldeeg maken van bloem, roomboter en eierdooier.

Amandelschaafsel over witlof doen, vrevolgens kruimeldeeg erover en tenslotte maroilles.

5 minuten onder de gril of in de oven.

Bronvermelding

Serveerster restaurant in Laon.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.