Avatar

Eigen recept van... Clerry Groeneveld

Kalfsvlees in roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 07 jan. 2005, 13:58 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsfricandeau
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 50 gr boter
  • 1 tl basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • 2 tl bloem
  • 1/2 lt slagroom
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • 3 takjes peterselie

Bereiden

Voorbereiden:

Vlees in dunne plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

Bereiden:

Schaal voorverwarmen. In een koekepan de boter verhitten. Vlees in gedeelten snel al omscheppend bruin bakken. In de schaal scheppen en bestrooien met zout, peper en basilicum. Het gerecht warmhouden.

In het bakvet de ui en champignons bakken tot het vocht verdampt is. De wijn toevoegen en al roerende alle aanbaksels losschrapen. Ca. 2 minuten op hoog vuur laten inkoken. Intussen de bloem door de slagroom roeren. Al roerende de room aan het champignons-wijnmengsel toevoegen. De bouillonpoeder en citroenrasp erdoor roeren. Op hoog vuur laten inkoken tot saus goed van dikte is. Op smaak brengen met zout en peper. De saus over het vlees schenken en de peterselie erboven fijnknippen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.