Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Gschnatzlets uit Zwitserland (plakjes kalfsvlees in een roomsausje)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Anders

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g varkensfricandeau
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 50 g boter of margarine
  • zout en peper
  • 1 theel basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • 2 theel bloem
  • 1/4 L slagroom
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 1 theel citroensap
  • 3 takjes peterselie

Materialen

  • Schaal, koekepan

Bereiden

Kalfsvlees in dunne plakjes snijden.

Brede plakjes eventueel in lengte halveren.

Ui pellen en snipperen.

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.

Bereiding:

Schaal voorverwarmen.

In koekepan boter verhitten.

Kalfsvlees in gedeelten snel al omscheppend bruin bakken.

In schaal scheppen en bestrooien met zout en peper en de basilicum.

Alles warm houden.

In bakvet ui en champignons al omscheppend bakken tot het vocht is verdampt.

Wijn toevoegen en al roerend alle aanbaksels losschrapen.

Ongeveer 2 minuten op hoog vuur laten inkoken.

Intussen bloem door room roeren.

Al roerende de room aan champignonwijnmengsel toevoegen.

Bouillonpoeder en citroensap erdoor roeren.

Op hoog vuur laten inkoken tot saus goed van dikte is.

Op smaak brengen met zout en peper.

Over vlees schenken.

Peterselie erboven fijnknippen.

Serveren met rosti en doperwtjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.