Avatar

Eigen recept van... Ze Kookt

Kippenborstjes met honing en bier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 17 okt. 2008, 13:33 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees

1 flesje blond bier

3 eetlepels honing

3 dl room

4 takjes tijm

150 gr groenten (broccoli- en bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, enz.)

4 stronkjes witlof

12 mooie aardappelen

Maak de groenten en het witlof schoon en snijd de witlof in de lengte in repen.

Kook de groenten beetgaar en de aardappelen in de schil halfgaar.

Snijd de aardappelen in blokjes.

Wrijf de blanke borstjes in met peper en zout en bak ze in een beetje boter zo bruin dat ze nog wat rosé van binnen zijn.

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Voeg langzaam het flesje bier toe, roer de aanbaksels los, voeg daarna de room en de takjes tijm toe en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.

Breng op smaak met peper en zout.

Zet de aardappelblokjes snel even in boter goudbruin aan.

Roerbak in een wok ook de witlofreepjes in boter goudbruin. Ze moeten knapperig blijven.

Snijd de bruine borstjes schuin in plakjes.

Schep op voorverwarmde borden middenin wat saus, leg de borstjes daarin, schep er nog een beetje saus over en schik de groenten met de aardappelblokjes eromheen.

Drink er hetzelfde bier bij dat in de saus is verwerkt.

Bronvermelding

abc

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.