Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Stoofpot uit Hongarije (Bogras Gulyas)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 150 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Anders

Laatst aangepast: 02 okt. 2005, 20:17 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 750 g magere runderlapjes
  • 50 g ontbijtspek in blokjes
  • 50 g boter of margarine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl milde paprikapoeder
  • 1 eetl pikante paprikapoeder
  • 1 theel (vol) karwijzaad
  • 1 theel marjolein
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 grote aardappels (500 g)
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • zout en peper

Materialen

  • Braadpan van gietijzer,

Bereiden

Uien pellen en snipperen.

Runderlapjes in blokjes snijden.

In braadpan de spekblokjes zachtjes uitbakken.

Boter toevoegen en verhitten.

Ui 3 minuten fruiten.

Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Milde en pikante paprikapoeder erdoor roeren en heel eventjes meebakken.

Toevoegen:

blokjes vlees, karwijzaad, marjolein, 1/2 l water en het bouillontablet.

Aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan vlees ongeveer 2 uur zachtjes stoven.

Intussen paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.

Aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereiding:

Aan goulash aardappelblokjes, paprikastukjes en gezeefde tomaten toevoegen.

In nog ongeveer een 1/2 uur zachtjes gaar stoven.

Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met een gemengde salade en eventueel rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.