Avatar

Eigen recept van... Saskia van Blokland

Makkelijke ovenschotel met krieltjes en roerbakgroenten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 17 aug. 2008, 16:44 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 425 gram Toscaanse aardappelpartje
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • rode paprika
  • 3 theelepels groene pesto
  • een beetje tomato frito
  • 3 eieren
  • 1 scheutje melk
  • geraspte kaas
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • zout, peper

Materialen

  • Ingevette ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de boter, en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de ham, pesto en een beetje tomato frito toe, zodat het mengsel een beetje smeuiig wordt. Breng op smaak met zout en peper. Warm even goed door en zet het vuur uit. Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Eventueel kun je wat (75 gram) geraspte kaas hier aan toevoegen, maar zonder kaas is dit gerecht ook heel smakelijk.

Snijd de aardappelpartjes in kleinere stukjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het groentemengsel over de aardappeltjes. Schenk het eimengsel er overheen, en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.

Bronvermelding

Eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.