Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Koolpakketjes, gevuld met rijst, gehakt en kruiden

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 50 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 03 okt. 2005, 11:23 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg groene kool
  • 2 eetl olijfolie
  • 500 g runder gehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 theel koriander (ketoembar)
  • 15 theel komijnzaadjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g ongekookte rijst
  • zout en peper
  • 1 citroen, rasp van schil en sap
  • 1 fles basissaus tomaten (660 g)
  • 4 takjes koriander

Materialen

  • Ingevette ovenschaal.

Bereiden

De groene kool ca. 5 minuten onderdompelen in een pan met 3 liter kokend water.

12 mooie bladeren eraf halen en de harde nerf eruit snijden.

Rest van de kool fijnsnijden.

In 2 eetlepels olijfolie het gehakt, ui, kruiden en de gesneden groene kool bakken.

Mengen met ei, rijst, zout en peper.

Koolbladeren vullen met gehaktmengsel en als envelop om vulling vouwen.

Oven voorverwarmen op 200 gr. C.

Pakketjes met de naad naar onderen in de ovenschaal leggen.

Citroenrasp en het sap mengen met de tomatensaus en over de pakketjes verdelen.

Bestrooien met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie erover sprenkelen.

In het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar laten worden.

Het geheel garneren met koriander.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.