Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Italiaanse rucolasalade

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • rucola

Bereiden

- 200 gram rucolasla

- 50 gram zwarte pitloze olijven

- 1 rode ui

- 50 gram pijnboompitten

- 2 eetl. olijfolie extra vierge

- versgemalen peper

- (zee)zout

- 50 gram versgeraspte/geschaafde Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

- 4 eetl. olijfolie

- 2 eetl. wijnazijn

- 2 eetl. magere yoghurt

- 2 eetl. halvanaise

- 1 eetl. gembersiroop

- 1-2 teentjes knoflook

Verdeel de rucolasla over twee grote borden. Snijd de olijven in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Bak de spekjes knapperig uit en voeg er op het laatst de pijnboompitten aan toe en laat even meewarmen. Verdeel de olijven en de uiringen over de sla. Schep er de olijfolie over en het spekjespijnboompittenmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Garneer met versgeraspte of versgeschaafde – spanen – Parmezaanse kaas. Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer deze in een kommetje apart bij de salade. Lekker met een stuk knapperig stokbrood of een droge witte wijn of rosé.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.