Avatar

Eigen recept van... Henk Lierop

Varkenshaasje met dragon (Filet mignon de porc a l'estragon)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gram varkenshaasjes
  • 200 gram afsnijdsel van varkensvlees
  • 3 dl bouillon
  • 1 dl slagroom
  • 80 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • dragon, peper, zout

Bereiden

Smelt wat boter in een pan en sauteer hierin de afsnijdsels bruin. Haal ze eruit voeg de bloem toe, roer goed zodat er een roux ontstaat. Maak hier met behulp van de bouillon een saus van, door de bouillon langzaam onder roeren toe te voegen.

Laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Was ondertussen de dragon, haal de blaadjes van de stelen en hak twee eetlepels fijn. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper, smelt de rest van de boter in een pan en als deze heet is, sauteer dan de haasjes snel aan alle kanten bruin en laat ze daarna op zacht vuur verder sauteren. Voeg de dragon bij de saus en meng de eierdooier door de slagroom.

Neem de haasjes uit de pan, laat ze even rusten, snij ze dan in plakken en leg ze in een voorverwarmde schaal. Roer van het vuur af de liaison door de saus en schenk ze over de haasjes. Meteen serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.