Avatar

Eigen recept van... Jessy Sluiter

Asperge-artisjoksalade

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Spaans

Laatst aangepast: 06 dec. 2004, 10:52 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bos groene asperges
  • 130 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 5 artisjokhartjes (uit blik)
  • 30 gr boter
  • 1/2 tl mild paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 mespunt zwarte peper
  • 2 el fijngheakte munt

Bereiden

1. snijd de asperges in stukken van 5 cm. Haal alleen de

steeltjes van de boontjes. Snijd de champignons in 2-en en

de artisjokharten in 4-en.

2. Kook een halve pan water, leg de asperges en boontjes 1-2

min. in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Afgieten en

laten afkoelen.

3. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1

min. bakken. Bak champignons 2-3 min. mee. Van het vuur

nemen.

4. Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een

kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en

artisjokken in een middelgrote kom. Giet oliemengsel

erover en meng alles goed.

Lekker met vis en rijst of pasta.

Eet smakelijk !

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.