Avatar

Eigen recept van... Yvonne van den Bosch

Eieren met tonijnsaus

Salades, Lunch, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 28 sep. 2005, 20:52 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 2 augurkjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 naar smaak zout en versgemalen peper
  • 1 krop sla
  • 1 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 2 stuks tomaten in plakjes
  • 1/2 stuks komkommer in schijfjes

Materialen

  • Foodprocessor of staafmixer om te pureren, platte schaal om te serveren

Bereiden

Voorbereiden:

-Kook de eieren in 10 min. hard, koel ze af en pel en halveer ze.

-Laat de tonijn goed uitlekken.

-Maak de saus door de tonijn, de augurkjes, de mayonaise, de tomatenketchup, de yoghurt en wat zout en peper in de foodprocessor of met de staafmixer te pureren.

-Was de schoongemaakte sla en laat ze uitlekken.

Bereiden:

- Verdeel de sla over een platte schaal

- Verdeel de gehalveerde hardgekookte eieren over de sla, met de bolle kant naar boven.

-Schep hier de tonijnsaus over

-Bestrooi met de fijngehakte peterselie en garneer met de plakjes tomaat en schijfjes komkommer.

Leg er eventueel nog in waaiertjes gesneden augurken tussen.

Geef er knapperig stokbrood of geroosterde sneetjes witbrood bij en eventueel room- of kruidenboter.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.