Avatar

Eigen recept van... Ellen Sepp-Schut

Gemarineerde varkenshaasjes met roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 19 jul. 2009, 10:31 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote varkenshaasjes
  • 2,5 dl rode wijn
  • 1 dl rode port
  • 5 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 gr boter
  • 1,5 dl wildfond
  • koude klontjes boter
  • 2 dl room culinair

Bereiden

Varkenshaasjes inwrijven met zout en peper. In schaal leggen en de wijn en port met jeneverbessen en laurier erover schenken varkenshaasjes afgedekt in koelkast ± 24 uur laten marineren. Vlees uit marinade nemen marinade bewaren en droogdeppen met keukenpapier. In grote koekenpan boter verhitten varkenshaasjes in 15-20 min gaar bakken. Varkenshaasje uit vocht nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Wildfond en 1 ½ dl gezeefde marinade door braadvocht roeren Saus op hoog vuur tot ongeveer de helft in laten koken. Room culinair toe voegen en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel van vuur af koude boter door saus kloppen (= monteren). Varkenshaas in schuine plakken snijden.Serveren met gecaramaliseerde witlof

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.