Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Gebak:Italiaanse chocolade-notentaart

Gebak, Hapje, 6 personen, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 05 mei. 2007, 16:10 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram biscuitjes
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 groot eidooier
  • 3 eetlepel kristalsuiker
  • 75 gram boter

Materialen

  • boterkoekblik

Bereiden

rooster de pecannoten even in een koekepan op een licht vurtje. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.Doe de koejes in een plasric zak en verkruimel ze. Smelt de chocolade au bain marie. Mix het ei de eierdooier en de suiker tot een schuimig mengsel dat als een lint van de garde afloopt. Verwarm de boter tot deze gaat bruisen en schenk deze meteen in een dunne straal bij het eimengsel. Klop op topsnelheid en voeg de gesmolten chocolade toe. Spatel de noten en de biscuit er doorheen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm druk alles goed aan. Laat het geheel opstijvven in de koelkast ongeveer 3 uur. Strooi wat cacaopoeder over de vovenkant en snijdt de taart in punten

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.