Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Gebak : Menger appeltaart

Gebak, Hapje, 6 personen, Wachttijd 55 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 05 mei. 2007, 16:10 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram basterdsuiker
  • 200 gram koude roomboter
  • 1 theelepel zout
  • sap van 1 sinaasappel
  • 5รก 6 goudreinetten
  • 1 ei

Materialen

  • springvorm groot

Bereiden

de zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker goed mengen.

De goureinetten schillen en in blokjes of partjes snijden. Doe de goudreinetten in een kom en giet hier wat sinaasapplesap over en een klein beetje basterdsuiker. Eventueel kun je er ook rozijnen en/of krenten aan toevoegen.

Voeg nu aan het meel de boter in blokjes gesneden toe het zout en 1ei. Kneed alles doorelkaar tot er een grote bal ontstaat. Laat dit even opstijven in de koelkast . Vet de springvorm in met boter en bepoeder hem helemaal met zelfrijzend bakmeel. (daarna weer goed uit kloppen). Leg nu het deeg op een glad opppervlak en rol het uit, bedek de bodem van de springvorm ermee en de zijkanten. Bewaar wat deeg voor de bovenkant. Schep nu de appels in de taart en dek het geheel af met ongeveer 1 cm brede reepjes deeg die je schuin over elkaar heen legt. Nu het deeg nog even insmeren met wat losgeklopt ei. en dan gaat het Ongeveer 55 minuten in de oven op 180 graden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.