Avatar

Eigen recept van... Ans Meijer

Espresso-'granita'met warme zabaglione

Anders, Nagerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Anders

Laatst aangepast: 22 sep. 2005, 11:58 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50-75 gr bruine kandijsuiker

Bereiden

en verder:

7 dl sterke koffie

2 gekneusde kneelstokjes

3 gekneusde steranijsjes

voor de zabaglione:

6 eidooiers

3 el fijne suiker

1 dl marsalawijn

karamelwafeltjes:

2 plakken bladerdeeg

5 el poedersuiker

Los de kandijsuiker op in de hete koffie, voeg kaneel en steranijs toe en laat afkoelen. Schenk de koffie door een zeef in diepvriesbestendige brede schaal of bak en zet die in de vriezer. Schep de koffiemassa na ongeveer een uur om en zet hem weer terug in de vriezer. Roer daarna regelmatig om, vooral aan de randen anders krijg je een ijskorst.

Flinterdunne karamelwafeltjes:

Kneed het bladerdeeg tot een bal en vorm tot een rechte strakke rol van 2 cm dik. Leg 15 minuten in de koelkast om op te stijven. Snijd van de plak steeds repen van 3 mm af. Bestuif die aan beide zijden met poedersuiker en rol ze daarna nog dunner uit. De suiker moet goed in het deeg worden gerold, dan krijg je het krkantste resultaat.

Klop de overtollige suiker van het deeg en leg de wafels op een bakplaat die is afgedekt met bakpapier.

Bak ze in 8 tot 10 minuten goudgeel in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Maak dan de zabaglione: Zet een pan klaar waarvoor je een daarin passende schaal hebt. Vul de pan tot een derde met water en breng dit tegen de kook aan. Draai het vuur laag.

Klop de eidooiers met suiker en marsala in de schaal door elkaar. Zet de schaal boven de pan met water en breng het water tegen de kook aan. wn blijf goed kloppen voor 5 tot 7 minuten. Gadoor tot je een luchtige maar stevige schuimsaus hebt. Beslist NIET stoppen met kloppen, want dan veraderen de eidooiers in roerei. Gebruik dus evt. een mixer in de laagste stand...

Vul gekoelde cocktailglazen met granita en bedek dit met de zabaglione. Steek er een wafel in en serveer zo snel als je kan.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.