Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Gebak: Soezendeeg van Leo

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 25 mrt. 2009, 13:36 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram water
  • 65 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren

Materialen

  • pannetje,houten lepel,spuitzak, bakplaat

Bereiden

water en boter samen in de pan op het vuur, de boter moet opgelost zijn vóór het water kookt en dat moet net aan zijn. Als volgt: pannetje op het vuur en de gezeefde bloem erbij en goed door elkaar roeren dan terugzetten op het vuur en roeren tot het een bal wordt die loslaat van de bodem, dan van het vuur afhalen en een ei er doorheen slaan en daarna het tweede ei maar niet in zijn geheel omdat de ene bloemsoort straffer is dan de andere en een te slap deeg is niet meer te redden. Doe het deeg in de spuitzak en spuit de soezen op de bakplaat , zorg voor voldoende onderlinge afstand.

Bak de soezen op gasovenstand.... gedurende ...minuten

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.