Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Gebak: Scones

Gebak, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 25 mrt. 2009, 13:36 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram boter in stukjes
  • 1 ei
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 150 gram vruchtencompote

Materialen

  • kom ,ronde uitsteekvorm doorsnede 6 cm., bakpapier

Bereiden

zeef het bakmeel samen met zout en bakpoeder boven en kom. Voeg de boter toe en verkruimel het mengsel met de vingertoppen tot het op broodkruim lijkt.

Roer het ei erdoor en zoveel melk tot een licht en soepel deeg ontstaat. Kneed het deeg snel met de handen en rol het daarna op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van ca. 2 1/2 cam dik. Steek met een ronde uitsteekvorm van 6 cm doorsned 8 cirkels uit het deeg. Het overgebleven deeg kun je weer samenvoegen en uitrollen en hier opnieuw cirkels uitsteken. Leg de scones op een met bakpapier bekled bakplaat en bestrijk ze dun met melk. Bak ze in 10-15 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 220 graden. Laat ze enkele minuten op een roosyer afkoelen. Serveer ze warm met crème fraiche en jam of vruchtencompote

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.