Avatar

Eigen recept van... Tineke van der Burg

Vleesgerecht: Lever met kersensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 28 sep. 2005, 19:23 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 theelepels basilicum
  • 200 gram varkenslever
  • 25 gram boter of margarine
  • 1 pot kersen zonder pit (netto gewicht 300 gram)
  • 1/2 dl rode port
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels creme fraiche

Bereiden

Op bord of in plastic zak bloem, zout, peper en basilicum door elkaar mengen.

Lever droogdeppen en in 6 plakjes snijden. Lever door bloemmengsel wentelen/ in zakje met bloemmengsel schudden.

Boter bruin laten worden en lever daarin bakken en gaar laten worden.

Boven maatbeker kersen afgieten.

Lever op 2 borden scheppen en warm houden.

Aan het bakvet 1 dl kersenvocht, port en mosterd toevoegen. Aanbaksels losroeren.

Op hoog vuur ongeveer 2 minuten laten inkoken.

Creme fraiche erdoor roeren. Nog ongeveer 1 minuut inkoken tot lichtgebonden saus.

Kersen toevoegen en ongeveer 1 minuut verwarmen.

Saus en kersen over de lever schenken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.