Avatar

Eigen recept van... Tineke van der Burg

Vleesgerecht: Ragout van gehakt en lever met bruine bonen en een salade van rode bietjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram gehakt
  • 200 gram lever
  • 2 uien
  • 1/2 paprika,
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • peper en zout en tijm
  • wijn en melk

Materialen

  • braadpan

Bereiden

Uien en paprika schoonmaken en snipperen.

Lever bakken (ongeveer 5-10 minuten); uit de pan nemen, warm houden en het vocht in een kommetje schenken.

Gehakt rul bakken en gesnipperde ui en parika en uitgeperste teen knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout, peper en tijm toevoegen.

Pan van het vuur en vocht afgieten in kom met bakvocht van de lever. AL het vocht terug doen in de pan, opwarmen en zoveel bloem erbij doen tot het een bol is. Hiervan een redelijk dikke saus maken met de wijn en de melk. Naar smaak zout, peper, etc. (worcestershire sauce) toevoegen.

Lever in stukjes snijden en samen met het gehakt toevoegen aan de saus.

Lekker met bruine bonen en rodebieten salade!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.