Avatar

Eigen recept van... Tineke van der Burg

Hartige taart: Spinazietaart met Brie

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 28 sep. 2005, 18:07 | 43 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5-6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 450 gr diepvries spinazie (á la creme?!)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels boter, olijfolie of margarine
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/8 l zure room/creme fraiche
  • 250 gram Brie
  • optioneel walnoten, grof gehakt en in een koekenpan 'opgebak

Materialen

  • Ovenschotel, guichevorm, springvorm van 24 cm

Bereiden

Ovenvorm licht invetten en met ontdooid bladerdeeg bekleden.

De rand bijsnijden en ter versteviging de afsnijdsels langs de rand in de vorm leggen. Bodem inrpikken met een vork.

De spinazie volgens de voorschriften (beet)gaar koken/blancheren en op een zeef goed laten uitlekken.

De ui en knoflook fruiten in de boter of olijfolie of margarine.

De champignons meebakken.

Het ei met de zure room/creme fraiche losroeren en de walnoten (optioneel) en de spinazie erdoor roeren. Het ui-champignon mensel erdoor scheppen en dit in de vorm doen. De Brie in dunnen plakken snijden en op het spinaziemengsel leggen (in stervorm).

De taart bedekken mat aluminiumfolie en in een zeer hete oven (225 graden C, gasstand 5-6) in 45 minuten gaar bakken.

De laatste 10 minuten de folie weghalen en de taart laten kleuren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.