Avatar

Eigen recept van... Ans Meijer

Gegrilde zeewolf met venkel en pastis

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Frans

Laatst aangepast: 17 okt. 2005, 10:48 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr zeewolf
  • 1 st citroen
  • 2 st venkeltakjes
  • 0,5 glas pastis
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf gemalen zwarte peper
  • 1 snuf cayennepeper

Bereiden

Tip: de vis kan natuurlijk ook op de barbecue gegrild worden. Aanbevolen bijgerechten zijn gesmoorde venkel of in olijfolie gestoofde prei

Vooraf: laat de vis door uw visboer leeghalen en ontschubben. In plaats van Pastis (51) kunt u ook Ricard nemen.

Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, zout, peper en cayennepeper. Wrijf de binnenkant van de vis er goed mee in en stop hem vol met venkeltakjes.

Leg de vis op een bakblik en bestrijk hem met de marinade. Bedek hem met venkeltakjes. Zet hem 15 tot 20 minuten onder de grill. Laat hem gerust goed roosteren. Omkeren en dezelfde werkwijze herhalen: bestrijken met de marinade en bedekken met venkeltakjes. Nog eens 15 tot 20 minuten laten grillen. De zeewolf uit de oven halen en op een serveerschotel leggen. De gegrilde venkeltakjes verwijderen. Flamberen met pastis en in moten snijden. Maak eventueel een saus van olijfolie, citroensap, zout en peper

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.