Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'Maria's Pesto-Aardappeltjes uit de Oven'

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 apr. 2010, 09:54 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Materialen

  • Kleine braadslee kom knoflookpers lepel

Bereiden

600 gr aardappelen

(zelfgemaakte) rode of groene pesto

scheutje ketjap

zout en peper

geraspte kaas naar smaak

knoflookteentjes naar smaak

olijfolie

Was de aardappelen goed en laat ze in de schil

Kook ze ongeveer 10-15 minuten voor

Giet ze af en droog ze goed af met een schone theedoek

Bereidingswijze: Doe 2 - 3 eetl pesto in een kom.

Voeg dan de peper, het zout, de ketjap, de uitgeperste knoflook en de geraspte kaas toe.

Meng dit doorelkaar totdat het een glad geheel wordt.

Mocht dat niet helemaal lukken voeg dan een scheutje olijfolie aan het mengsel toe.

Snij de aardappelen in stukken zo groot als je wilt en doe ze daarna in de ingevette braadslee.

Voeg dan het pesto-mengsel toe en meng het goed door de aardappelen heen.

Zet de braadslee in het midden van de oven en bak ze nog zo'n 20 minuten op ongeveer 200°/225°C in de oven totdat ze lekker knapperig zijn geworden.

Mocht dat niet helemaal lukken zet ze dan eventjes onder de grill. Pas op voor aanbranden!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.