Avatar

Eigen recept van... Carin Dijkzeul

Ligurisch gestoofd konijn met rozemarijn, olijven en tomaten

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg. konijn, in stukken
  • 2 el. bloem
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 1 bosje verse rozemarijntakjes
  • 6 teentjes knoflook, ongepeld en platgedrukt
  • 1/2 fles witte wijn
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 handje kleine, zwarte olijven met pit
  • 3 rijpe pomodoritomaten, gehalveerd, ontpit en fijng

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden C. Wentel de stukken konijn door de bloem met veel zout en peper. In een passende hete braadpan bak je het konijn in olijfolie aan een kant mooi bruin. Draai de stukken om, voeg de rozemarijn en knoflook toe en bak verder tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurd. Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediƫnten erbij. Doe de deksel op de pan of maak een cartouche en leg dat erop. Zet de pan 25 min. in de oven. Al het heerlijke vocht zal in het konijn trekken waardoor dat prachtig mals en ontzettend lekker wordt, terwijl je er bovendien een geurige saus aan over houdt. Wanneer de saus wat dun is, kun je hem wat laten inkoken.

Serveer het konijn met cannelliniboontjes gekookt met een aardappel en tomaat en wat kruiden om ze lekker zacht te maken en smaak te geven. Zeef de boontjes dan, gooi de aardappel en de tomaat weg, breng de boontjes op smaak met zout en peper en een goede peperachtige kwaliteit extra vergine olijfolie.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.