Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Varkensfricandeau, sinaasappel en bleekselderij samen in een braadzak

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Bereidingstijd 105 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappels
  • 4 tak peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 3 theel italiaanse kruiden
  • 1 kg varkensfricandeau
  • zout en peper
  • 1 eetl Zaanse mosterd
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 6 eetl garderoom

Materialen

  • Braadzak (te koop bij huishoud speciaalzaak)

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. C.

Bleekselderij schoonmaken.

Harde nerven verwijderen met een dunschiller.

Bleekselderij in stukjes snijden.

Sjalot pellen en snipperen.

Sinaasappels dik schillen, vliesje moet weg zijn.

Partjes tussen vliesjes uitsnijden en de partjes halveren.

Peterselie in kopje fijnknippen.

Knoflook pellen en boven kom uitpersen.

Nu de bleekselderij,sjalot, sinaasappel, peterselie en 1 theelepel Italiaanse kruiden erdoor scheppen.

Bleekselderijmengsel in braadzak doen.

Varkensfricandeau inwrijven met peper en zout, mosterd en 2 theelepels Italiaanse kruiden.

Op de groenten in braadzak leggen.

Wijn erbij schenken.

Braadzak afsluiten met bijbehorend sluitstripje.

Met een cocktailprikker in bovenkant van zak 4 gaatjes prikken.

Braadzak op koud ovenrooster leggen en 1 richel onder het midden van de oven schuiven.

Vlees in 1 uur gaar stoven.

Braadzak voorzichtig uit oven nemen.

Boven pan hoekje van de zak knippen en het stoofvocht in de pan laten lopen.

De zak op een schaal leggen en openknippen.

In uitgeschakelde oven vlees nog 10 minuten laten rusten.

Intussen aan stoofvocht 1 dl water, bouillonpoeder en garderoom toevoegen.

Al roerend goed verwarmen.

Saus eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Vlees in plakken snijden en op warme schaal rangschikken.

Bleekselderij-sinaasappelmengsel eromheen leggen.

De saus er apart bijgeven.

Serveer het gerecht met rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.