Avatar

Eigen recept van... Familie Scheepers

Surinaamse kip (hete kip)

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 sep. 2005, 15:54 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepel ketjab
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • zout
  • peper

Bereiden

Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met zout en peper. Uien in partjes snijden. Knoflook in stukjes snijden.

Olie verwarmen en hierin de ui en knoflook fruiten. Kipfilet toevoegen maar niet meer meebakken. Bouillon erbij en gaar laten worden. Tomatenpuree, ketchup, ketjab, smabal en currypoeder toevoegen.

Binden met maizena en serveren met de volgens de verpakking bereide rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.