Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Thaise soep van geroosterde uien

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 75 minuten, Thais

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • uien

Materialen

  • braadslee

Bereiden

4 uien, ongepeld, verticaal gehalveerd

5 teentjes knoflook, ongepeld

1 liter groentebouillon (van tablet)

1 eetlepel nam pla (Thaise vissaus)

1 eetlepel geraspte gemberwortel

2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in heel dunne ringen 5

limoenblaadjes (djoeroek poeroet), in heel dunne reepjes (engelenhaar)

4 dl kokosmelk (blik)

1-2 eetlepels lichte zoute sojasaus

zout

peper

3 รก 4 eetlepels fijngesneden verse koriander of peterselie

Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Uien en knoflook in braadslede leggen en in midden van oven 45 minuten roosteren.

Uien halverwege baktijd keren.

Uien pellen en in grove stukken verdelen.

Knoflook pellen en fijndrukken.

Ui, knoflook, bouillon, nam pla, gemberwortel, chilipepers en limoenblaadjes in pan doen, mengsel aan de kook brengen en op zacht vuur 20 minuten laten koken.

Kokosmelk erbij schenken en soep goed verwarmen.

Soep op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.

Soep laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.

Serveren ( 10 minuten van tevoren): soep op zacht vuur verwarmen en koriander of peterselie erover strooien.

bron pascal

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.