Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Surinaamse Roti pannekoeken en bijgerechten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 mrt. 2009, 15:48 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

1 kg zelfrijzend bakmeel - 600 ml water - 500 gr aardappelen of 150 gr gele erwten - 1 el gemalen komijnzaad - 2 teentjes knoflook - 100 ml olie - zout en peper

Vulling: Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Verwijder de schil en wrijf ze fijn. OF.... Was de erwten en zet ze met zoveel water op dat ze onder staan. Kook ze tot ze half gaar zijn. Laat de erwten uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg de komijnzaad, knoflook, peper en zout toe aan de aardappelen/erwten.

Deeg: Kneed het bakmeel met zoveel water dat het niet aan de handen plakt. Vorm balletjes van het deeg en druk er met de duim een kuiltje in. Druk in de kuiltjes 1 volle el van de vulling en vouw de balletjes daarna in een draaiende beweging dicht. Leg ze omgekeerd op een met bloem bestoven werkblad. Laat het 5 minuten rusten en rol het daarna met een deegroller tot een pannekoek. Maak de koekepan heet en leg de roti aan 1 zijde in de pan tot deze kant lichtbruin is geworden. Besmeer daarna deze kant met olie. Doe hetzelfde met de andere zijde. De roti aan beide zijden goudgeel bakken tot deze bol gaat staan.

Voor een complete en smaakvolle roti kan je dit goed combineren met de Surinaamse Kip in Masala, Surinaamse Aardappelen in Masala en Surinaamse Kouseband.

Surinaamse Kip in masala

Murgie Masala

1 kilo drumsticks - 6 teentjes knoflook - 1/2 peper - 2 el masala - 4-6 el olie - 1,5 ui - 3 runderbouillonblokjes - 2 el tomatenpuree - 1,5 tl Aji-No-Moto - water

Snijd de ui en peper fijn. Pel de knoflook. Fruit de ui, knoflook en peper in de olie lichtbruin. Voeg de voeg de masala, bouillonblokjes, tomatenpuree en Aji-No-Moto toe. Evt. water toevoegen. Na 2 minuten de kip erbij doen en laten koken tot het gaar is. Haal de kip uit de pan en verwijder de botten. Doe de kip terug in de jus en verwarm het geheel weer goed door.

Surinaamse Aardappelen in Masala

Alu Tarkari

6 grote aardappelen - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1/2 peper - 2 el olie - 1 tl Aji-No-Moto - 2 el masala - 2 runderbouillionblokjes - 1 el tomatenpuree - zout naar smaak

Schil de aardappelen en snijd ze in 8 of 12 stukken. Hak de ui fijn en maak de knoflook schoon.

Fruit de ui, peper en knoflook in de olie. Voeg dan de masala, bouillionblokje, tomatenpuree en Aji-No-Moto toe en fruit het 2 minuten mee. (Eventueel scheutje water toevoegen.) Doe de aardappelen erbij en schep alles goed om. Voeg water bij tot er een jus onstaat waarin de aardappelen kunnen koken. Laat het zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de jus de gewenste dikte heeft.

Surinaamse Kouseband

500 gr kouseband - 1 ui - 5 el olie of 75 gr margarine - zwarte peper - 1 runderbouillonblokje - 1 tl Aji-No-Moto

Was de kouseband en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in stukken van ca 3 cm. Hak de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de kouseband, bouillonblokje, Aji-No-Moto en wat zwarte peper toe. Alles flink omscheppen tot de kouseband gaar en toch nog wat knapperig is.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.