Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Panzanella met mozzarella en olijven

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

500 g van 3 soorten tomaten (bijv trostomaatjes, roma-tomaatjes en lampadina tomaatjes)

olijfolie, extra vergine (bij voorkeur Valderrama)

400 g brood (bij voorkeur zuurdesem)

sap van 1 citroen

zeezout

zwarte peper, versgemalen

1 bolletje buffelmozzarella

100 g zwarte olijven

½ bosje basilicum

Snij de gewassen tomaten doormidden. Verhit een koekenpan en giet er een scheutje olijfolie in. Schroei de tomaten met de snijkant naar beneden 10-20 sec in de olie. Haal ze meteen weer uit de pan. Scheur het brood in stukken en meng deze met het citroensap en 3 el olijfolie in een ruime kom. Bestrooi met zeezout en peper. Meng er voorzichtig de in stukken gescheurde mozzarella, de olijven en het basilicum door.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.