Avatar

Eigen recept van... Fabio Bambang Oetomo

Groentesoepje met chili, pinda en chocolade

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 16:56 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuk prei
  • 2 stuk chilipeper
  • 100 gram knolselderij
  • 2 stuk wortelen
  • 2 stuk uien
  • 2 liter kippenbouillon
  • 20 gram arachide-nootjes
  • 50 gram pure chocolade
  • 4 dl verse room
  • cacaopoeder
  • pinda's

Bereiden

Was en versnijd de ui, prei, wortel en knolselder, hak in grove stukken.

Zweet dit groentemengsel een tiental minuutjes in wat olijfolie.

Voeg er de chilipepertjes en de nootjes aan toe en laat nog even sudderen (chili's zijn doormidden gesneden, zaadlijstjes verwijderd, en in piepkleine stukjes gesneden!).

Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat een uurtje pruttelen. Blender dit mengsel en giet door een zeer fijne zeef. Smelt er nu de chocolade in.

Om te serveren maken we de verwarring kompleet door er een cappuccino-effectje aan toe te voegen. We gieten de hete soep in koffiekopjes en lepelen de half opgeklopte room erbovenop (als het goed is blijft hij drijven).

Strooi er een beetje cacaopoeder bovenop en wat verbrijzelde pinda's.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.