Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Kibbeling, lekker hapje', verz. door Wim

Anders, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 feb. 2020, 19:07 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauw- of schelvisfilet en .......

Bereiden

2 grote zoetzure augurken

1 ui

½ eetl mosterd

125 ml mayonaise

125 ml crème fraîche

1 eetl citroensap

zout, peper

frituurolie

500 g kabeljauw- of schelvisfilet

2 eetl bloem

4 eetl melk

1 eiwit

viskruiden

-

De augurken en de ui fijn snijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen. De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.

-

Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijf kloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. De vis laten uitlekken en met viskruiden bestrooien.

-

De saus apart erbij serveren.

Bronvermelding

De Bikkelsite

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.