Avatar

Eigen recept van... Ingrid Idema

Varkenshaasje in pittige kokossaus

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Thais

Laatst aangepast: 30 nov. 2004, 20:36 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 a 2 preien
  • 1 geschrapte winterpeen
  • 1 a 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 500 gram varkenshaas
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik mais
  • 1 bakje sugarsnaps / peultjes of gebroken sperziebonen
  • evt. kroepoek
  • 400 gram thaise of andere rijst
  • 2,5 eetlepel thaise curry (Thai Kitchen, potje) rood of groen

Materialen

  • snijplank, scherp mes, wok

Bereiden

Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Doe de curry en 2 eetlepels olie in een schaal en marineer de varkenshaas ongeveer 2 uur.

Maak alle groenten schoon en snijd in gelijke stukken.

Blancheer evt. de sugarsnaps samen met de wortel en spoel af met koud water.

Kook de rijst.

Maak de olie heet in de wok en roerbak de groenten (behalve de mais) tot ze nog knapperig zijn (ongeveer 4 minuten).

Doe de groenten in een schaal.

Roerbak de varkenshaas in de wok tot bruin, voeg de groenten en mais en de kokosmelk toe en warm alles goed door, serveer met de rijst en evt. kroepoek.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.