Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Bruine-bonensoep, Sup brenebon', van Lonny

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 18 mei. 2015, 21:15 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g varkenspootjes ......

Bereiden

350 g bruine bonen

1 muskaatnoot

500 g varkenspootjes

7 kruidnagels

2 1/2-3 l water

11 sjalotjes

3 teentjes knoflook

3 preien

3 takjes selderie

plantaardige olie

½ tl kristalsuiker

1 tl gemalen witte peper

zout

-

Was de bruine bonen. Snijd de muskaatnoot doormidden. Was de varkenspootjes en hak ze in grote stukken.

Doe de bonen, de nootmuskaat, de varkenspootjes en de kruidnagels in een pan met het water, breng het aan de kook en laat het op een laag vuur circa 45 minuten koken.

-

Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de preien in reepjes en hak de selderieblaadjes grof.

Verhit een laag olie in een wadjan en frituur hierin de helft van de sjalotjes krokant. Laat ze uitlekken.

-

Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wadjan en fruit de andere helft van de sjalotjes, de knoflook en de preien ongeveer 3 minuten. Doe alles bij de bruine bonen, voeg de suiker, de peper en zout naar smaak toe en laat alles nog circa 15 minuten sudderen.

Schep de selderieblaadjes en de gebakken sjalotjes door de soep.

Bronvermelding

Lonny Gerungan

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.