Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Garbure, een typisch Frans streekgerecht', verz. door Jean

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans

Laatst aangepast: 12 mrt. 2019, 20:25 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g casselerrib en .......

Bereiden

300 g casselerrib

200 g harde knoflookworst

200 g ontbijtspek

1 flinke ui

1 winterwortel

1 steel prei

200 g savooiekool

2 flinke aardappelen

3 eetl (olijf)olie

1 l kippenbouillon van 2 tabletten

1 blik gepelde tomaten (420 g)

2 tl gemengde Provençaalse kruiden

l pot witte bonen (720 g)

zout en peper

-

Snijd de casselerrib, de worst en het spek in blokjes. Snipper de ui. Snijd de schoongemaakte winterwortel in halve plakjes, de prei in ringetjes, de savooiekool in reepjes en de geschilde aardappelen in blokjes.

-

Verhit de olie in een grote pan en bak het spek uit. Voeg de ui toe en laat 3 minuten fruiten. Voeg casselerrib en de worst toe en laat kort meebakken. Doe de bouillon en de tomaten in de pan en breng aan de kook. Voeg de kruiden, de wortel, de aardappelen en de kool toe en laat 15 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.

-

Voeg de prei, de boontjes en de tomaten toe, schep goed om en laat op heel laag vuur nog minstens 30 minuten tegen de kook aan stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en zet de pan op tafel.

Bronvermelding

Jean

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.