Avatar

Eigen recept van... Tuti Lewerissa

Rucola stamppot met pancetta

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 01 feb. 2007, 12:52 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. aardappelen (bloemig)
  • 125 gr. pancetta (in stukjes)
  • 200 gr rucola
  • 1 dl. warme melk
  • 2 eetl. creme fraiche
  • nootmuskaat
  • zout

Bereiden

Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Maak een luchtige en romige aardappelpuree d.m.v. het toevoegen van de warme melk en de creme fraiche. Je kunt naar smaak zoveel creme fraiche toevoegen als u wilt. Gebruik een stamper of een aardappelpers, daarmee blijft de aardappelpuree luchtig en wordt het niet zwaar en compact. Maak de aardappelpuree af met nootmuskaat, naar smaak. Bak in de koekepan de pancetta krokant en hak de rucola grof. Voeg dit toe aan de aardappelpuree en je rucola stampot is klaar.

Tips:

Voeg naar smaak wat geraspte parmezaanze kaas toe om dit zomerse stampotje wat hartiger te maken.

De pancetta kan eventueel vervangen worden door gerookt doorregen spek.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.