Johanna's brood

Brood/sandwiches, Ontbijt, 1 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 75 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 27 jul. 2005, 14:31 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • broodmix (van de boerderij-winkel)
  • water (lauw!)
  • zout (ruim!)
  • ev. vulling naar keuze

Materialen

  • broodpan of cakeblik

Bereiden

Deeg mengen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar in geen geval koud water gebruiken en altijd ruim zout toevoegen. Het deeg minimaal 40-45 minuten afgedekt laten rijzen op een matig warme plek. (Voorverwarmde, uitgeschakelde oven, radiatior, verwarmingsketel o.i.d.) Deeg nogmaals goed doorkneden, eventueel vulling toevoegen en in de (onderkant sterk, zijden licht beboterde) vorm plaatsen of tot een brood vormen en op een bakplaat leggen. Opnieuw afgedekt laten rijzen, nu 20-30 minuten. Ondertussen de oven voorverwarmen en het brood in een hete oven in 40-45 minuten afbakken. Bij een oven met veel bovenwarmte het brood de eerste 30-40 minuten afdekken, in geen geval de oven in het eerste half uur openen!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.