Avatar

Eigen recept van... L van Galen

Wildpastei

Wild, Hoofdgerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 90 minuten, Wachttijd 1440 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Anders

Laatst aangepast: 25 dec. 2007, 22:09 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g stoofvlees van divers wild
  • 200 g hertenschouder
  • 2 el bloem
  • 2 el ganzenvet
  • 2 ui
  • 2 teen knoflook
  • 200 g gerookt vetspek blokjes
  • 200 g champignons
  • 75 g gedroogde gemengde paddestoelen
  • 200 g kastanjes
  • 250 ml kippenbouillon (blokje)
  • 375 ml rode wijn
  • 1 bouquet garni
  • 1 el rode bessengelei
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 350 g bladerdeeg

Materialen

  • Ovenschaal, 3 liter Pasteitrechter

Bereiden

Week de gedroogde paddestoelen in 150 ml warm water. Pel de kastanjes en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snijd het vlees in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Doe de bloem met zout en peper in een flinke kom. Doe de blokjes vlees erin en schud de kom om, zodat het vlees bedekt wordt met de bloem. Smelt het ganzenvet in een grote stoofpan. Bak hierin de blokjes vlees tot ze bruin zijn. Neem het vlees uit de pan en houdt apart. Bak de ui, knoflook en spekblokjes in het achtergebleven vet ongeveer 5 min. tot ze lichtbruin zijn. Voeg champignos, geweekte paddestoelen (vocht bewaren) en kastanjes toe en bak nog 5 minuten.

Voeg bouillon, wijn en weekvocht van de paddestoelen toe en de bessengelei, het bouquet garni en het vlees. Leg een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer een uur stoven tot het vlees zacht is.

Laat afkoelen en zet het geheel 24 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe het vlees in de ovenschaal. Zet de pasteischoorsteen in het midden.

Rol het bladerdeeg uit. Maak de rand van de ovenschotel nat met water en leg er een strip van 2 cm breed overheen. Bestrijk de strip met water. Leg een cirkel van bladerdeeg even groot als de schotel eroverheen. Druk de randen goed aan. Maak een gaatje bij de trechter. Snijd overtollig deeg weg. Maak figuurtjes van de deegresten en versier de pastei hiermee.

Klop het ei los met de melk en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak de pastei 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is en de pastei gaar en warm.

Bronvermelding

Waitrose

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.