Avatar

Eigen recept van... Diecke Jansen

Gestoofde venkel met dille

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 28 mrt. 2013, 22:06 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 4 stevige venkelknollen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el grofgehakte dille
  • 4 el water
  • vers geperst citroensap
  • zeezout en zwarte peper

Bereiden

Laat olie in een groete braadpan op hoog vuur heet worden. Snijd de venkel in zes stukken en bewaar het groen. Bak de venkel met een mespunt zout 5 minuten tot hij begint te kleuren, temper het vuur en laat de venkel onder af en toe roeren in 15 minuten goudgeel worden en karameliseren. Doe de knoflook en de dille erbij en verwarm alles nog 5 minuten. Voeg het water toe en verwarm alles onder af en toe reoren nog 10 minuten tot het messte water is verdampt en de vemkel zacht en gaar is. Schep er vlak voor het serveren wat citroensap door met zout en peper naar smaak. Bestrooi met het fijngehakte venkelgroen en dille. Serveer inmiddelijk.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.