Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Ovenschotel, Witloofflan met garnalencoulis', van Marc en Marie-Claire (Belgisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 apr. 2016, 20:51 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 witlofstronkjes en .....

Bereiden

3 in dunne reepjes gesneden witlofstronkjes

peper en zout

mespunt nootmuskaat

2 tl boter

3 eieren

1 eetl maïzena

1 dl room

1 fijngehakt sjalotje

1 fijngehakte wortel

2 ½ dl witte azijn

1 eetl cognac

250 g gepelde grijze garnalen

3 eetl room

enkele plukjes kervel

enkele grijze garnalen

-

Stoof voor de flan de witlofreepjes gedurende 20 minuten in een bodempje water. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat uitlekken en zet opzij.

-

Verwarm de oven voor op 150° C.

-

Beboter vier ovenschaaltjes met 1 tl boter.

Mix de witlofreepjes. Meng er eieren, maïzena, zout, peper en room door. Mix nog even en giet het mengsel in de ovenschaaltjes.

-

Giet 3 cm water in een grote ovenschaal, zet de ovenschaaltjes erin en bak ze 45 minuten in de oven.

-

Verhit voor de coulis 1 tl boter in een pan. Bak daarin de snippers sjalot en wortel. Giet er wijn en cognac bij en laat tot de helft inkoken. Doe er de garnalen en de room bij. Laat 5 minuten op een lage warmtebron koken. Mix tot puree en druk door een zeef.

-

Verdeel deze coulis over de borden.

-

Haal voorzichtig de flans uit de schaaltjes en leg deze op de coulis.

Versier met plukjes kervel en grijze garnalen.

Bronvermelding

Marc en Marie-Claire

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.