Avatar

Eigen recept van... Diecke Jansen

Rode Bessensoep met karamel-griesmeelmousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 17 jul. 2005, 12:02 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 l melk
  • 1 vanillestokje
  • 75 g griesmeel
  • 250 ml slagroom
  • 500 g rode bessen
  • 500 g aardbeien
  • 75 g suiker
  • 250 ml zoete witte desertwijn

Bereiden

Smelt voor de griesmeel mousse de suiker in een pannetje tot een lichte caramel en schenk de hete melk erbij. Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. Leg het in de melk en zet op een laag vuur. Strooi, als de melk kookt, het griesmeel in de pan en laat 3-4 min. zachtjes doorkoken. Klop de slagroom stijf. Laat de griesmeel geheel afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Schenk in een rechthoekige bak en laat 2 uur in de koelkast opstijven. Maak de rode bessen en aardbeien schoon. Meng ze in een grote kom en bestrooi met de suiker. Laat een half uur marineren. Pureer het mengsel met de witte desertwijn. Snijd het griesmeel met een warm mes in rechthoeken en leg in elk bord (diepbord) een stuk griesmeelmousse. Schenk de rode bessensoep er omheen en garneer met een tekje bessen en blaadje munt.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.