Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(AANBEVOLEN) Romige kipgratin afgedekt met stokbrood, kruidenboter en kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:38 | 332 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter
  • 150 gram ontbijtspekreepjes 600 gr gesneden prei
  • zout en peper 4 el gesneden peterselie
  • 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • voor de witte saus
  • 25 gram boter 20 gram bloem
  • 2 dl heldere vleesbouillon (van blokje
  • peper zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden

Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca 3 minuten. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal. Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten. Schep de prei door het kip-preimengsel in de oenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren.

Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen.

Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel. Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Bronvermelding

smulweb 11 -09 - 2009

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.