Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Historisch Koolrecept' van Lizet Kruyff

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 07 feb. 2015, 13:45 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groene bladkool en ........

Bereiden

Cauli Verdi

Uit: Libro della Cocina XVe eeuw

-

1 groene bladkool, bijvoorbeeld mergkool of duizendkop, of Savoyekool

1 uitje in ringen gesneden

een (kleine) venkelknol in reepjes gesneden

100 g pancetta

olijfolie

1 appel, geschild en in blokjes gesneden

scheutje bouillon of water

peper en zout

-

Snijd de kool in fijne reepjes en kook ze heel kort. Giet direct af en spoel de kool even onder koud water af. Laat de kool uitlekken. Doe de olijfolie in de pan en verhit deze. Bak de pancetta en vervolgens ook de uiringen en venkel even aan. Doe er vervolgens de appel bij en de kool.

-

Giet er een beetje bouillon over. Laat het nog een minuut of vijf afgedekt smoren op een klein vuurtje tot het vocht bijna is ingedampt. Doe er vers gemalen zwarte peper over en zout naar smaak.

Bronvermelding

lees boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.