Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Krabcocktail', een klassieker, van Ariane

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 18 aug. 2017, 12:29 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje krab en ......

Bereiden

1 blikje krab

saus:

3 eetl mayonaise en

wat half stijfgeslagen room

2 eetl tomatenketchup

2 eetl sherry

1 eetl cognac

zout en peper

½ tl citroensap

½ tl aroma

-

garnering:

4 plakjes citroen

paprikapoeder

-

Leg in iedere coupe wat blaadjes sla.

Haal de stukjes krab uit elkaar, verwijder de harde stukjes uit het krabvlees en verdeel de krab over 4 coupes. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en verdeel die over de krab. Zet ze een half uur in de koelkast.

-

Voor het serveren:

Steek een plakje citroen op de rand van de coupes en bestrooi de cocktails met wat paprikapoeder.

-

Variatie:

Voeg een ½ l blik grapefruit of 1 klein blikje ananas (5 à 6 schijven, in stukjes gesneden) toe.

Bronvermelding

Ariane

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.